STOEL ARCH Zwart

1.950,00

1 op voorraad

Categories: ,

Product Description

Een vrolijk designgebaar en een karakteristieke uitdrukking, een functionele stoel en een tijdloos, goed vervaardigd materiaal – dat zijn de belangrijkste elementen van de loungestoel van Magnus Læssøe Stephensen uit 1932 die door Mazo opnieuw wordt geïntroduceerd.7

Stap in de wereld van tijdloze elegantie met de ARCH loungestoel, een designmeesterwerk dat generaties overstijgt. Dit iconische ontwerp van Magnus Læssøe Stephensen werd geboren in 1932 en combineert Bauhaus-principes naadloos met Scandinavische verfijning, waardoor een fascinerende en blijvende klassieker is ontstaan. Met trots herintroduceert Mazo de ARCH lounge chair, die Stephensen’s genialiteit laat zien in zijn karakteristieke ontwerp.

Een prachtige balans van materialen
De zorgvuldig vervaardigde stoel biedt een unieke ervaring met zijn draaibare rugleuning, die via een klein leren riempje persoonlijke zithoeken mogelijk maakt. De traditionele papieren koorden op de zitting verstrengelen zich met een massief eikenhouten frame en creëren een delicate dans tussen textuur en vorm.

De unieke armleuning
De stoomgebogen massief eikenhouten poten zorgen niet alleen voor stabiliteit, maar dienen ook als elegante armleuningen die zowel functionele als esthetische dimensies toevoegen. Stephensen’s innovatieve benadering van design is duidelijk zichtbaar in de kenmerkende armleuningen, die een perfecte balans tussen vorm en functie weerspiegelen. Wees getuige van het trotseren van conventies als massieve eiken stukken worden getransformeerd in gebogen bogen door middel van stomen en buigen, wat Stephensen’s diepgaande inzicht in de eigenschappen van hout laat zien. Omarm een klassieker uit 1932 die opnieuw tot leven is gebracht met de ARCH lounge stoel.

OVER DE ONTWERPER

Magnus Læssøe Stephensen
Bij zijn tijdgenoten stond Magnus Læssøe Stephensen bekend om zijn bijzondere stijl. Een warm functionalisme met tentakels die zowel naar Bauhaus als naar Japanse kunstnijverheid reikten. Hij had een flair voor de Japanse en eeuwenoude kijk op eenvoud en combineerde dat met lokale Scandinavische materialen – en het is veilig om te zeggen dat zijn onophoudelijke versies en variaties van stoelen hun weg vonden naar vele huizen, waar ze generaties lang hebben overleefd.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “STOEL ARCH Zwart”

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Your Cart

Subtotal:

0,00